Nyårsmeny!

Här kommer recept på allt gott vi åt på nyårsafton. Till förrätt blev det:

"Förrätt med ostbågar"


8 pers

2X8 skivor formfranska(ta ut två rundlar/pers, med hjälp av t.ex. ett glas)

Blanda ihop:

1/4 dl majonnäs
1/4 dl vispgrädde(vispad)
3-4 msk kaviar
2 msk dill (hackad)
2 msk gräslök(hackad)
2 msk röd lök(hackad)

Bred fyllningen mellan två skivor bröd. LÅT STÅ TILL DAGEN EFTER(så saftar det till sig lite
Bred sedan resten av fyllningen(ev gör mer) runt om.
Garnera med hackade ostbågar runt om. Rulla "tårtan" i smulorna.
Garnera ovanpå med t.ex. lax, räkor, löjrom, dill och citron.



Huvudrätt blev:

Helstekt oxfile

Gnid in filén med grovmalen svartpeppar och salt. Bind upp den med bommulssnöre. Stek hel i ugnen tills termometern visar ca 57 grader. Ta ut den och linda in den i folie. Låt vila innan den skäres upp.

Sherrysås 4 port

2 dl grädde
3 msk sherry
1 dl oxfond
lite soja- för färgens skull
salt
peppar
2 msk beure manilé (redning) Rör ihop 2 msk smör och 2 msk mjöl. Klicka ner i såsen under vispning. Koka ytterligare 3-5 min.

Potatisgratäng och grönsallad till


Till efterrätt blev det:

Ris-a-la-malta
Fruktsallad med vaniljglass/grädde
Kaffe/Te


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0