Annandag påsk 9 april 2012: Påsksallad
Påsksallad med mango, avokado och cocktailmozzarella. Jag lade även till persikor.
Det räcker gott och väl till 10 personer!

Ingredienser
Det räcker gott och väl till 10 personer!

Ingredienser
250 g | gula körsbärstomater, (1 ask) |
---|---|
1 st | mango, väl mogen |
4 st | avokador |
0,5 st | rödlök |
80 g | babyspenat, (1 påse) |
100 g | gula mangoldskott eller rucolasallad, (1 påse) |
1 kruka | basilika |
2 pkt | cocktailmozzarella, (à 125 g) |
0,5 msk | flingsalt |
1 dl | pumpakärnor |
1 krm | svartpeppar, nymald |
Honungsvinägrett:
0,5 st | liten schalottenlök |
---|---|
1 msk | honung |
0,5 dl | vitvinsvinäger |
1 dl | rapsolja |
0,5 dl | olivolja |
0,5 tsk | salt |
1 krm | svartpeppar , nymald |
Tillagning
1. Halvera körsbärstomaterna. Skala och skär mango och avokado i klyftor eller skivor. Skala rödlöken och skär den i tunna skivor.
2. Vinägrett: Skala och hacka löken. Blanda lök, honung och vinäger. Häll i oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle. Smaka av med salt och peppar.
3. Lägg upp alla ingredienser på ett stort fat. Ringla över dressingen. Blanda flingsalt och pumpakärnor och strö över salladen när den ska serveras. Krydda med svartpeppar.
4. Droppa dressingen över salladen precis innan den ska ätas.
2. Vinägrett: Skala och hacka löken. Blanda lök, honung och vinäger. Häll i oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle. Smaka av med salt och peppar.
3. Lägg upp alla ingredienser på ett stort fat. Ringla över dressingen. Blanda flingsalt och pumpakärnor och strö över salladen när den ska serveras. Krydda med svartpeppar.
4. Droppa dressingen över salladen precis innan den ska ätas.
Kommentarer
Trackback