Sockerkaka med mellanlägg
Här kommer receptet på kakan jag bakade till konferensfikat.
Sockerkaka med mellanlägg
30-40 min 175 grader
3 ägg
3 dl socker
1 dl kokt vatten
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör i vetemjöl och bakpulver. Häll sist i det kokheta vattnet.
Häll upp i en rund form med löstagbara kanter, som smorts och bröats.
Grädda.
Gör fyllningen medan kakan gräddas.
Fyllning:
125 gr margarin/smör
1 dl mjölk
Koka det i 2 minuter
Blanda i:
4 msk vaniljsocker
När kakan är varm så delar du den på mitten och dränker sedan in båda halvorna med fyllningen. Lägg sedan tillbaka ena halvan så kakan blir "hel" igen. Låt svalna.
Ätes helst efter några timmar då fyllningen hunnit "stelna till". Innan servering- sikta gärna lite florsocker ovanpå.

Lycka till!
Sockerkaka med mellanlägg
30-40 min 175 grader
3 ägg
3 dl socker
1 dl kokt vatten
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör i vetemjöl och bakpulver. Häll sist i det kokheta vattnet.
Häll upp i en rund form med löstagbara kanter, som smorts och bröats.
Grädda.
Gör fyllningen medan kakan gräddas.
Fyllning:
125 gr margarin/smör
1 dl mjölk
Koka det i 2 minuter
Blanda i:
4 msk vaniljsocker
När kakan är varm så delar du den på mitten och dränker sedan in båda halvorna med fyllningen. Lägg sedan tillbaka ena halvan så kakan blir "hel" igen. Låt svalna.
Ätes helst efter några timmar då fyllningen hunnit "stelna till". Innan servering- sikta gärna lite florsocker ovanpå.

Lycka till!
Kommentarer
Trackback