Recept på marinerad kycklingfilé
På lördag blir det en sommarfest i Djupsjö. Varje familj tar med sig mat och så dukar vi upp en stor buffé. Vi blir ca 40 pers. Tänkte göra en marinerad kycklingfilé som äts kallskuren, den blir saftig och god efter att ha legat i marinad drygt 4 timmar efter tillagning. Praktiskt att kunna göra den i förväg! Här kommer receptet:
Det här behöver du
1 kg kycklingfilé
rapsolja
grillkrydda
Marinad:
1 dl olja
1/2 dl vitvinsvinäger
1 dl vatten
1 msk fransk senap
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk dragon
1/2 tsk timjan
1/2 tsk rosmarin
1 tsk salt
Doppa/pensla filén i oljan. Krydda med grillkrydda och grilla dem i ugnen 20-25 min i 175 grader.
Låt dem svalna och skiva fileérna. Gör i ordning (vispa ihop) marinaden och lägg ner skivorna. låt dem dra i 4 tim eller över natten.
Smaklig måltid!