Morotskaka som inte "blir till" - just nu i alla fall!

Är sugen på att baka Morotskaka i långpanna, men gissar att den då tar slut innan jag hunnit bjuda någon annan än familjen att smaka på den.. De är ju så saftiga och goda!! Men här kommer receptet i alla fall, så kanske någon annan sätter i gång att baka! (Bjud mig gärna i så fall ;) )
MOROTSKAKA I LÅNGPANNA ca 15 stora rutor
4 ägg
4 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk malen kanel
3/4 tsk malen kardemumma
3/4 tsk malen ingefära
5 dl rårivna morötter
2 dl solrosolja
LIMEGLASYR
150 g mjukt smör
150 g färskost
6 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
skal av en lime
1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem.
2. Rör i de fint rivna morötterna och oljan.
3. Bred ut smeten i en långpanna, ca 25x35 cm, med bakplåtspapper.
4, Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Låt svalna.
5. LIMEGLASYR: Vispa det mjuka smöret krämigt tillsammans med resten av ingredienserna till glasyren. Bred glasyren på kakan oc låt stelna i frysen. Skär i lagom stora bitar.
Lycka till!
4 ägg
4 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk malen kanel
3/4 tsk malen kardemumma
3/4 tsk malen ingefära
5 dl rårivna morötter
2 dl solrosolja
LIMEGLASYR
150 g mjukt smör
150 g färskost
6 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
skal av en lime
1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem.
2. Rör i de fint rivna morötterna och oljan.
3. Bred ut smeten i en långpanna, ca 25x35 cm, med bakplåtspapper.
4, Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Låt svalna.
5. LIMEGLASYR: Vispa det mjuka smöret krämigt tillsammans med resten av ingredienserna till glasyren. Bred glasyren på kakan oc låt stelna i frysen. Skär i lagom stora bitar.
Lycka till!
Kommentarer
Trackback