Pannacotta för 15 pers fixat och klart!
Japp, då var Hallonpannacottan klar. Ska bara stelna över natten och sedan garneras med hallon ovanpå. Pratat med Lisa och vi blir ca 13-15 pers som det ser ut. Kul, kul! Här kommer receptet:
Hallonpannacotta 8-15 pers (beroende på glasens storlek)
4 gelantinblad
6 dl vispgrädde
2 dl matlagningsyoghurt
6 msk strösocker (kan med fördel bytas ut mot kalorifattigare Hermesetsa Lättströ)
1 vaniljstång
5 dl hallon
Garnering:
Färska hallon och ev. citronmeliss
1. Låt gelantinbladen ligga i rikligt med kallt vatten ca 10 min.
2. Häll grädde, yoghurt och socker i en kastrull. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg allt i kastrullen. Låt det koka upp. Dra undan kastrullen från värmen.
3. Krama ur gelantinbladen lite och rör ner dem i den heta gräddblandningen.
4. Passera hallonen i en finmaskig sil. Använd sked. Det ska bli ca 1-1 1/2 dl puré. Vänd ner purén i den ljumma gräddblandningen.
5. Häll upp i glas. Låt stå kallt tills det stelnar, 2-3- tim. Gärna över natten! Garnera före serveringen.
Lycka till!

Klara- men ej garnerade.

Garnerad- och klar!
Hallonpannacotta 8-15 pers (beroende på glasens storlek)
4 gelantinblad
6 dl vispgrädde
2 dl matlagningsyoghurt
6 msk strösocker (kan med fördel bytas ut mot kalorifattigare Hermesetsa Lättströ)
1 vaniljstång
5 dl hallon
Garnering:
Färska hallon och ev. citronmeliss
1. Låt gelantinbladen ligga i rikligt med kallt vatten ca 10 min.
2. Häll grädde, yoghurt och socker i en kastrull. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg allt i kastrullen. Låt det koka upp. Dra undan kastrullen från värmen.
3. Krama ur gelantinbladen lite och rör ner dem i den heta gräddblandningen.
4. Passera hallonen i en finmaskig sil. Använd sked. Det ska bli ca 1-1 1/2 dl puré. Vänd ner purén i den ljumma gräddblandningen.
5. Häll upp i glas. Låt stå kallt tills det stelnar, 2-3- tim. Gärna över natten! Garnera före serveringen.
Lycka till!


Klara- men ej garnerade.

Garnerad- och klar!
Kommentarer
Trackback