Dax att baka! Dilldoftande långpannebröd

Det blir dock inga kakor eller bullar. I stället blir det ett långpannebröd som passar bra till kräftorna! Ett focacciabröd(bakas på olivolja) som innehåller både vitlök och dill. Här kommer receptet:

Dilldoftande långpannebröd

50 g jäst
1 msk socker
2 tsk salt
2 msk+1/2 dl olivolja
2 knippor dill
2 vitlöksklyftor
5 dl vatten 37 grader
11-13 dl vetemjöl special
2 msk flingsalt

1. Smula jästen i en degbunke. Rör ned socker, salt och 2 msk olivolja. Hacka och blanda i dillen. Pressa i vitlök.
2. Häll i vattnet och rör tills jästen löst sig.
3. Tillsätt mjölet i omgångar och knåda till en jämn ochklibbfri deg.
4. Låt jäsa under bakduk på en varm och dragfri plats i ca 40 min.
5. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangel lika stor som en långpanna. Lyft över degen i pannan och täck med bakduk. Låt jäsa ca 20 min.
6. Gör gropar i degen med ett finger. Ringla över 1/2 dl olivolja och strö på salt.
7. Grädda i nedre delaen av ugnen 200 grader i ca 20 min.
8. Låt svalna på galler utan bakduk.

Lycka till! (Ni som äter kräftor på lördag får väl smaka då, ni andra får prova baka själva..)



Kommentarer
Postat av: Bjorne

Hej hittade dig hos Agnes,är det du som lär henne allt hon kan,ha en fin fredagskväll.

2009-08-14 @ 17:51:58
URL: http://bjornesmagazin.blogg.se/
Postat av: Susanne Jonsson

Hej Bjorne! Ha, ha, Inte direkt. Tror nog hon kan betydligt mycket mer när det gäller mat, om det var det du menade?! Trevlig helg !

2009-08-14 @ 18:56:41
URL: http://susbloggar.blogg.se/susbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0